Logo 2BVIsible

Om u indruk te laten maken op de rest van de wereld.

Websites en Meer
Om u indruk te laten maken op de rest van de wereld

Insigth is een serie artikelen over onderwerpen op het gebied van Internet in brede zin.

Variërend van 'how to' tot de laatste trends.

zaterdag, 18 augustus 2018 14:20

Is uw website bekend bij Google?

Controleer of Google uw website kent

Als u onvoldoende gevonden wordt in Google kan het zijn dat Google uw website (nog) niet kent.

Is uw website niet bekend maar bent u net live dan is dat normaal omdat het tot enkele weken kan duren voordat Google u volledige website geïndexeerd heeft. Het helpt daarbij als u uw website bij Google aanmeld d.m.v. een z.g. sitemap. Laat u hierbij niet verleiden door een SEO bureau die u hiervoor een flink bedrag in rekening brengt. U kent dit in veel gevallen zelf, en als het niet lukt, het is voor een expert een klusje van niet meer dan 15 minuten.

Stap 1: open Google in uw browser: www.google.nl

Stap 2: tik in de Google zoekbalk: "site:www.uwwebsite.nl" (vervang www.uwwebsite.nl door de URL van uw website)Noindex - nofollo

Resultaat: Als uw website bekend is: overzicht van alle pagina's die Google van uw website kent.

google site info 2BVisible

 

Als uw website niet bekend is:

google site info2

Is uw website niet bekend in Google dan kan dat zijn omdat uw site recent live is gegaan of omdat uw site instructies bevat die Google verbieden de website te indexeren. In het eerste geval herhaalt u de test nog een keer over een paar weken, uw website dient dan bekend te zijn. Is u website al langer live dan kan het zijn dat in de kop van uw webpagina's de instructies 'noindex' en wellicht ook 'nofollow'. 'Noindex' betekent dat zoekmachines uw webpagina niet indexeren en 'nofollow' betekent dat zoekmachines de koppelingen in uw pagina niet volgen.

Is uw website gemaakt met een pakket of een content managment systeem dan is meestal een kwestie van een algemene instelling aanpassen. In andere gevallen moet er wellicht per pagina iets worden aangepast. Op zich geen ingewikkelde klus, een webbouwer kan dit meestal snel voor uw uitvoeren.

Download de korte versie van SEO - Is uw website bekend in Google

Aangepast op maandag, 20 augustus 2018 12:49

Vragen over bovenstaande artikel?

Neem contact op met 2BVisible voor een antwoord