Logo 2BVIsible

Om u indruk te laten maken op de rest van de wereld.

Websites en Meer
Om u indruk te laten maken op de rest van de wereld

Insigth is een serie artikelen over onderwerpen op het gebied van Internet in brede zin.

Variƫrend van 'how to' tot de laatste trends.

maandag, 20 augustus 2018 10:13

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Vanaf 25 mei 2018 is de AVG van kracht

(eng: General Data Protection Regulation (GDPR)) 

2BVisible AVG01De Europese privacyverordening 'algemene verordening gegevensbescherming' (AVG) gaat over de 'bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens van Europese staatsburgers en betreffende het vrije verkeer van die gegevens'.

Dit artikel geeft een aantal artikelen/websites die je verder kunnen helpen om te bepalen of dit van invloed is voor jouw website en welke stappen je moet nemen.

 

De nieuwe wet geldt wereldwijd voor alle ondernemingen en organisaties die persoonsgegevens bijhouden en verwerken van Europese staatsburgers onafhankelijk of er al dan niet betaald wordt voor diensten of producten. Deze verordening vervangt de databeschermingsrichtlijn uit 1995. De AVG is in mei 2016 in werking getreden, en wordt vanaf 25 mei 2018 gehandhaafd. Daarna mag iedereen organisaties op de naleving van de AVG aanspreken. De maximale boete is 20 miljoen euro of 4% van de jaarlijkse wereldwijde omzet in het geval van een onderneming, waarbij de hoogste variant geldt.
(samenvatting, bron Wikipedia)

Wat is de AVG en wat moet je doen?

Stappenplannen en chekclists

Hoe sterk zijn je wachtwoorden?

Doe eens een controle van de sterkte van je wachtwoord: Wachtwoord-check

 

Disclaimer

2BVisible kan je helpen bij de implementatie van aanpassingen in je website die nodig zijn om aan de AVG te voldoen, maar 2BVisible is geen juridisch adviesbureau.
Je kunt daarom geen rechten ontlenen aan bovenstaande gegevens. Deze zijn alleen bedoeld om je een start te geven bij het bepalen van de consequenties van de AVG voor jouw website. In geval van twijfel: raadpleeg een jurist die hierin gespecialiseerd is.

Aangepast op maandag, 05 november 2018 15:52
More in this category: « Content management systeem (CMS)

Vragen over bovenstaande artikel?

Neem contact op met 2BVisible voor een antwoord