Websites en Meer
Om u indruk te laten maken op de rest van de wereld

Insigth is een serie artikelen over onderwerpen op het gebied van Internet in brede zin.

Variƫrend van 'how to' tot de laatste trends.

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Vanaf 25 mei 2017 is de AVG van kracht

(eng: General Data Protection Regulation (GDPR)) 

dayne topkin 78982 unsplash webDe Europese privacyverordening 'algemene verordening gegevensbescherming' (AVG) gaat over de 'bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens van Europese staatsburgers en betreffende het vrije verkeer van die gegevens'.

De nieuwe wet geldt wereldwijd voor alle ondernemingen en organisaties die persoonsgegevens bijhouden en verwerken van Europese staatsburgers onafhankelijk of er al dan niet betaald wordt voor diensten of producten. Deze verordening vervangt de databeschermingsrichtlijn uit 1995. De AVG is in mei 2016 in werking getreden, en wordt vanaf 25 mei 2018 gehandhaafd. Daarna mag iedereen organisaties op de naleving van de AVG aanspreken. De maximale boete is 20 miljoen euro of 4% van de jaarlijkse wereldwijde omzet in het geval van een onderneming, waarbij de hoogste variant geldt.
(samenvatting, bron Wikipedia)

 

Dit artikel geeft een aantal artikelen/websites die je verder kunnen helpen om te bepalen of dit van invloed is voor jouw website en welke stappen je moet nemen.

Lees meer

CMS

CMS Content Management Systeem

Een pagina in een website bestaat uit technische en inhoudelijke componenten. Voorbeelden van technische componenten zijn bv. de breedte van een kolom, de plaats van een button en de regelafstand van een tekst. Inhoudelijke componenten zijn bv, de teksten en de afbeeldingen.

Met een CMS worden de technische en inhoudelijke componenten gescheiden zodat zonder technische kennis de inhoud van de website kan worden onderhouden. Er is geen gevaar om technische componenten (per ongeluk) te wijzigen.

Een content management systeem is vooral zinvol bij websites waarvan de inhoud regelmatig moet worden aangepast zonder dat hierbij een webbouwer moet worden ingeschakeld.

Lees meer

Termen & begrippen

Duizelt het af en toe bij het lezen van al die fraaie (en soms niets zeggende) termen waarmee u wordt bestookt door internet specialisten?

In dit artikel een overzicht van termen en begrippen uit de internet wereld en de heldere uitleg ervan.

Lees meer

U weet wat uw wilt?

2BVisible vertaalt uw wensen in concrete resultaten

 

Neem contact met mij op

Neem contact met mij op

[Form CTA_contact_02 not found!]

Deze website legt gegevens vast over het gebruik van de website. Hierbij worden geen tot individuele personen herleidbare gegevens vastgelegd. Door gebruik maken van 2BVisible.nl gaat u hiermee akkoord.