Advies

2BVisible-advies

Maatwerk of Confectie-maatwerk?

U bent op zoek naar een nieuwe website of u wilt u huidige website vernieuwen. Welke optie wordt het: compleet maatwerk, een template met aanpassingen of een standaard template?
De laatste optie is onwaarschijnlijk, u wilt toch of zijn minst dat uw website aansluit bij uw huisstijl kleuren en dezelfde uitstraling heeft als de rest van uw presentaties.

Maatwerk

Als u kiest voor maatwerk kiest u er ook voor een eigen ontwerp te laten maken door een grafisch ontwerper en bij het schrijven van uw teksten gebruikt maakt van een tekstschrijver. Het geeft u maximale vrijheid, maar tegelijk ook relatief hoge kosten en mogelijk een langere doorlooptijd voor de realisatie.

Confectie-maatwerk

Een prima alternatief kan zijn om uit te gaan van een template en dat aan uw wensen aan te passen. Een template kunt u vergelijken met een casco huis of boot. U start met een kan en klare schil die vervolgens wordt ingevuld met elementen specifiek voor uw site. Ten opzicht van een volledig maatwerk heb u minder mogelijkheden maar gezien de kosten- en tijdwinst is dit in de meeste gevallen zeer acceptabel.

Zelf onderhouden?

Uw website is geen statisch iets wat, na de realisatie, de komende 10 jaren geen aandacht nodig heeft. U wilt regelmatig teksten aanpassen aan de actualiteit of aan nieuwe producten en/of diensten, nieuwe pagina's toevoegen voor nieuwe klantgroepen en landingspages maken voor uw marketing campagnes. Kortom: wie verzorg het onderhoud van uw website? Hierover moet u voorafgaand aan de bouw nadenken.

Wilt u zelf alle onderhoud kunnen doen dan is het zaak uw vaardigheden en uw bereidheid om nieuwe vaardigheden te leren mee te nemen in de keuze van de gebruikte webtechnologie. Uw website bouwen rondom een CMS (Content Management Systeem) ligt voor de hand, maar welk CMS past het beste bij uw website wensen en uw vaardigheden?

 

2BVisible kan u adviseren bij de keuze van bv. een CMS of de aanpak van een website realisatie.

Meer dan alleen een website

Een website is meer dan alleen een losstaande etalage zonder relaties naar de rest van uw organisatie. Bezoekers verwachten dat email snel beantwoord wordt en dat product en diensten gegevens up-to-date zijn. Verkoopt u producten en/of diensten via uw website dan dient uw website geïntegreerd te zijn met bv. uw logistiek processen.

Op basis van jarenlange ICT ervaring kan 2BVisible u adviseren bij de integratie van uw website en de rest van uw bedrijf.

Afdrukken